Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Eerste echte wedstrijd van JO8-1

09-02-2020

SJO Oudega/HJSC/Heeg – fc Harlingen

De dag van de eerste echte wedstrijd van JO8-1 was eindelijk aangekomen. Een uitwedstrijd in Oudega om 9.00 uur, vroeg verzamelen bij de club dus.

Alle spelers waren weer aanwezig, in colonne, over landweggetjes naar een mooie club in het Friese land. We werden heel hartelijk ontvangen door de dames van de club en de koffie stond al klaar voor de ouders en leidsters. De spelers merkten wel op dat die vriendelijke mensen anders spreken dan ze gewend waren. Ook het veld was anders, geen kunst, maar echt gras!

De zenuwen bouwden zich langzaam op in de warming up, nog snel even naar het toilet. En dan echt beginnen aan het seizoen!! Met een heerlijk zonnetje en weinig wind was het een heerlijke voetbalochtend.

Bij de jongste jeugd worden er geen uitslagen en standen bijgehouden, de focus ligt geheel op het plezier en het ontwikkelen van de spelers. En ontwikkelen dát doen deze spelertjes wel. De trainer zag tijdens de wedstrijd weer dingen waar ze de komende weken aan kunnen gaan werken op de trainingen. Individueel maar zeker ook als team, voetbal is immers een teamsport!

De kop is er af voor JO8-1 en het enthousiasme bij de spelers om te voetballen is door deze wedstrijd alleen maar gegroeid!!

Sponsoren