Eerst competitie wedstrijd voor JO15-1 na 1 oefenwedstrijd en 3 beker wedstrijden.

21-09-2020

Na een 3-tal bekerwedstrijden stond zaterdag 19 september de eerste competitie wedstrijd tegen Frisia JO15-2 op het programma. De jongens begonnen de wedstrijd in de volgende opstelling 4-3-3-Aanvallend: op goal Koos, achterin stonden Daan, Viggo, David en Thomas. Middenveld Jurre, Nick en Kenji. Voorin Rafael, Davey en Finn K. Op wissels stonden Isabella en Sven.

Frisia overliep ons op het middenveld waardoor Bote en Jelmer besloten om een 4-4-2 formatie te spelen waardoor Rafael eruit ging en Isabella op zijn positie kwam en Sven voor Thomas. Door dit spel kwamen er meer kansen waaronder 1 van Davey. Hij werd diep gestuurd, hij probeerde te scoren door over de keeper heen te schieten, de keeper was lang dus helaas mislukte deze actie. Een paar minuten daarna was het Jurre die een mooie kans had, hij schoot de bal mooi hoog in maar helaas ging deze net naast de verkeerde kant van de paal.

We konden moeilijk ons eigen spel spelen omdat Frisia technisch iets beter was en meer de bal had, en daardoor in de eerste helft grotere kansen had om op voorsprong te komen maar we gingen de rust in met een stand van 0-0.
Nadat Bote en Jelmer in de rust de puntjes op de i hadden gezet, begonnen we in de zelfde formatie aan de tweede helft.

De eerste 10 minuten gebeurde er vrijwel niks, maar toen wist Frisia toch onze keeper Koos te passeren en kwamen we op een 0-1 achterstand. Gelijk daarna kwamen we sterk terug met een kans voor ons van Davey, hij kwam vanaf het middenveld, passeerde iedereen en kwam via de zijkant 1 op 1 met de keeper maar helaas deze bal ging naast. Na deze mooie actie was het Frisia die een kans wist te benutten en ons op een 0-2 achterstand zette. We probeerden nog met wat kleine kansen terug te komen waaronder 1 van Kenji maar helaas stond de keeper van Frisia weer op de goede plek en bleef deze kans onbenut en was de eindstand 0-2.

Frisia was iets te goed voor ons, we gaan dinsdag en donderdag weer goed trainen want zaterdag staat de volgende tegenstander Leovardia JO15-2 op het programma.