Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Darttoernooi fc Harlingen wederom groot succes

04-02-2020

Darttoernooi fc Harlingen wederom groot succes

Het darttoernooi georganiseerd door de Activiteiten Commissie van fc Harlingen op zaterdag 1 februari was een groot succes. Er werden die dag maar liefst 102 dartwedstrijden gespeeld! Zowel bij de jeugd als bij de senioren was het volle bak en werden de pijltjes fanatiek gegooid. Wat alle finalisten lieten zien was werkelijk geweldig. Het publiek leefde intens mee waarbij de finalisten werden toegezongen en toegeklapt. Fantastische ambiance wat ook alleen maar bij fc Harlingen voor komt. Ally Palley is er niets bij!

Jeugd tot en met 15 jaar:
De jeugd tot en met 15 jaar beet ’s middags de spits af en waren verdeeld in 4 poules. Zij begonnen eerst met de poulewedstrijden. Na deze poulewedstrijden gingen de winnaars van elke poule direct door naar de kwart finales. Kenji de Rover nam het in een zeer spannend potje op tegen Matteo Wierda. In een best of 3 was het Kenji die op 2-1 overwinning op zijn naam schreef en kwam in de halve finale tegenover Jesse Smit te staan. Jesse wist het namelijk in de kwartfinale te winnen van Mike Vlieger. Nick Teerling wist Milan Jager te verslaan en ook Wessel Attema won het van Jutta Wolbers.

In de halve finale tussen Nick Teerling en Wessel Attema was het Nick die revanche nam. Vorig jaar wist Wessel namelijk nog te winnen van Nick maar nu was Nick de betere en won met 3-1. Ook Kenji de Rover en Jesse Smit waren zeer gewaagd aan elkaar maar toch wist Kenji te winnen en hiermee plaatste hij zich in de finale en nam hij het op tegen Nick Teerling.

In die finale die gelijk opging was het uiteindelijk Kenji die na een paar spannende pijlen de wedstrijd naar zich toe trok en won. De hoogste finish was eveneens voor hem. Hij wist maar liefst een score van 100 uit te gooien! Naast de bekers kregen de jeugdwinnaars ook een waardebon van Top 1 Toys Harlingen én een kado van Van der Meulen Speelgoed.


Prijswinnaars Jeugd Darttoernooi 2020: v.l.n.r. Jesse Smit, Wessel Attema, Nick Teerling en Kenji de Rover.

 

Senioren
Bij de senioren moest Stefan Aalders met hand en tand zijn winnaarstitel verdedigen. Hij moest er alles aan doen om zijn titel te prolongeren…

Een grote opgave bij de senioren zorgde ervoor dat er eerst poulewedstrijden werden gespeeld. Hierna werd het kaf van het koren gescheiden, gingen de winnaars uit elke poule én de beste tweede direct door en werd er gestreden voor een plekje in de kwart finale.

In de partij van Freerk Attema tegen Pieter Wesseloo was het snel beslist. Pieter wist met 3-0 te winnen waarbij hij zelfs 160 uit wist te gooien! Hij kwam in de kwart finale tegenover Jelmer Wolbers te staan want Jelmer wist met 3-1 te winnen van Jarno Attema. De partij van Stefan Aalders en Rienk Wijbenga werd vrij gemakkelijk gewonnen door Stefan met een 3-0. En omdat Martijn Homminga met 2-3 wist te winnen van Harry Jager kwamen Martijn en Stefan tegenover elkaar te staan in de kwart finale. De spannendste partijen waren toch wel die van Douwe Kamsma tegen Jari Brander, Bote Teerling tegen Egbert-Jan Panbakker, Ricardo Wijbenga tegen Sander Zeilmaker en Gerard Rutten tegen Arjan Outhuyse. Allen eindigde met 3-2 en dus waren Douwe, Bote, Ricardo en Gerard door naar de kwart finale.

Bote zette Douwe met 3-2 aan de kant en doordat Pieter van Jelmer won waren de eerste halve finalisten bekend. Ricardo wist vrij gemakkelijk van Gerard te winnen en ook Stefan won en plaatste zich ten koste van Martijn voor de halve finale.

Halve finales
De halve finalisten waren dus: Stefan Aalders tegen Ricardo Wijbenga en Bote Teerling tegen Pieter Wesseloo. Elke deelnemer werd met een heuse walk-on gepresenteerd en de halve finales gingen van start. In een best of 5 gingen de partijen tegelijk van start. Helaas was Ricardo snel klaar… hij verloor van Stefan. Bij de andere partij, die van Bote en Pieter was het spannender en uiteindelijk was het Pieter die zichzelf naar de finale gooide.

Finale
De winnaar van vorig jaar, Stefan Aalders, nam het op tegen Pieter Wesseloo en aangemoedigd door het publiek werd er een best of 7 gespeeld. En het publiek was los! Beide mannen werden toegezongen en aangemoedigd, en misschien hebben jullie een finale wel eens op tv gezien? Nou Ally Palley is er niks bij! In het begin ging het gelijk op maar daarna nam Stefan afstand en won hij uiteindelijk de finale met 4-1. De hoogste finish van 160 kwam op naam van Pieter!


Prijswinnaars Senioren Darttoernooi 2020: v.l.n.r. Pieter Wesseloo, Stefan Aalders, Bote Teerling en Ricardo Wijbenga.

 

De prijzen in de vorm van bekers bij zowel de jeugd als de senioren werden gesponsord door Vrienden van fc Harlingen. Bij de senioren gingen de winnaars naar huis met geldprijzen.
Mede dankzij de vele vrijwilligers werd het een prachtig toernooi! De Activiteiten Commissie van fc Harlingen bedankt het bar/keukenpersoneel, de schrijvers, de spelers en last but not least de schoonmakers voor hun fantastische medewerking.

Foto’s van het hele toernooi vindt je hier

Sponsoren