Barcelonesque fc Harlingen 5 dendert over de Walden 3 heen

20-12-2017

Barcelonesque FC Harlingen 5 dendert over de Walden 3 heen

Op een ijskoude zondag ochtend stond er een prachtig affiche op het programma: fc Harlingen 5 tegen de Walden 3. Terwijl het ijzige laagje op het kunstgras langzaam ontdooide maakte de manschappen van Koots zich op voor een wedstrijd die zij op papier moesten winnen. Dit laatste bleek geen enkel probleem! Bij de aftrap stonden 11 gretige jongemannen klaar om de strijd met de bezoekende partij aan te binden. De opstelling was als volgt: Peter stond tussen de palen. De verdediging werd gevormd door Roy, Brian, Willem, Arjan. Het middenrif bestond uit Gosse, Chiel en Johan. De voorwaartsen waren vandaag Evan, Jeroen en Jan. Op de bank zaten aanstormend talent Tetze en pinchhitter Gerard.

Na het eerste fluitsignaal volgde een voetbalshow die zijn weerga niet kende! Op barcelonesque wijze werd de Walden overklast. Het eerste schot van Jeroen kwam recht op de doelman af. Echter, de doelwachter wist de bal op een dusdanig slechte wijze niet te verwerken dat de bal alsnog in het doel verdween. Vervolgens was Jeroen tot tweemaal toe eerder bij de bal dan de uitstormende keeper en beide keren werd de doelwachter eenvoudig omspeeld. Ook Evan wist met een bekeken schot de hulpeloze keeper te verschalken. Dit alles speelde zich af in de eerste 7 minuten van de wedstrijd! Na reeds 7 minuten stond er een score van 4-0 op de borden (3 keer jeroen en 1 keer Evan)! Op dit moment in de wedstrijd waren het de bezoekers nog niet eens gelukt om de middenlijn te passeren… Na de spectaculaire openingsfase nam fc Harlingen 5 gas terug. In het restant van de eerste helft wist het vijfde nog tweemaal te scoren (wederom Jeroen en Holle).

Tijdens de thee werd al snel besloten om deze wedstrijd te gebruiken om aan het doelsaldo te werken. Dit kan later in het seizoen van doorslaggevend belang zijn. Het begin van de tweede helft was iets slordiger en zowaar wisten de Walden een doelpunt te maken, 6-1. Het vijfde begon wat meer ruimte weg te geven, maar creëerde zelf ook aan de andere kant veel kansen. Wat volgde was een doelpuntrijke tweede helft. Jeroen wist zijn doelpunten totaal op te tillen naar zes! En ook Evan voltooide in de tweede helft zijn hattrick! Wat kan Koots meer wensen van zijn voorwaartsen.

De Walden wisten helaas tot tweemaal toe te profiteren van concentratieverlies aan de kant van FCH. Het slotakkoord was wederom voor de manschappen van Koots. Tetze wist met een vlammend schot van 35 meter afstand de kruising te vinden! Dit betekende de 10-3! Vervolgens was het de beurt aan supersub Gerard “Viskarre” Rutten om zijn magie te gebruiken. Eerst miste hij nog een mooie kans, maar even later was hij er als de pinken bij om een afgeslagen bal tegen het net te werken, 11-3. De laatste goal viel enkele minuten voor tijd. Willem, die tot dat moment voornamelijk uit zijn taak voetbalde, vond het tijd dat ook hij op het scorebord terecht kwam. Met een prachtig afstandschot wist ook hij de keeper te verschalken, 12-3.

Een prachtig slot van een geweldige voetbalochtend! Een goede uitslag voor de thuisspelende ploeg en het spel straalde veel plezier uit. De Walden bleek een zeer sportieve tegenstander en de scheidsrechter floot een uitstekende wedstrijd. Al met al een geweldige pot voetbal. Volgende week wacht de Christmas special tegen Amelandia en Koots zal zijn ploeg ook voor deze wedstrijd weer optimaal voorbereiden.