Nieuws Blijf altijd op de hoogte

38ste Havenstadtoernooi, een niet weg te denken traditie op oudjaarsdag.

21-12-2018

38ste Havenstadtoernooi, een niet weg te denken traditie op oudjaarsdag.

Maandag 31 december 2018
Aanvang 10.00 uur (opening 9.45 uur)
Locatie: Waddenhal

Fc Harlingen organiseert voor de 38ste keer het Havenstad zaalvoetbal toernooi. Naast de gebruikelijke acht senioren teams zijn er ook weer zes jeugd JO11 teams te bewonderen op dit toernooi. Bij de senioren won het Regio Team in een zinderende finale tegen vv Flevo uit Middenmeer. Marcel Visser besliste de finale met een wereld goal in de laatste minuut. Het was dan ook geen wonder dat Marcel Visser werd uitgeroepen tot de beste speler van het toernooi. De beste keeper werd zijn directe tegenstander in de finale Ton Sijm van vv Flevo. Bij de jeugd won fc Harlingen de Finale van sc Bolsward en ook hier waren er prijzen voor beste keeper en speler van het toernooi. Deze eer werd toebedeeld aan Riemer Hameter (Keeper, fc Harlingen) en Riemer de Haan (Speler, sc Bolsward).
Wij zijn benieuwd wie de opvolgers van deze kampioenen gaan worden.

Dit jaar is het de organisatie wederom gelukt om een sterke bezetting te krijgen. Nagenoeg dezelfde ploegen doen mee en in Poule A hebben we een echte Classico namelijk Harlingen – Franeker zowel bij de senioren als de jeugd. In poule B hebben we een nieuwkomer en dat is de ploeg die wordt getraind door Kerst Heida namelijk de Walde.
In goed overleg is er besloten om een andere invulling te geven aan de deelname van Exstador en dit is het Regio Team. De lat ligt hoog voor dit team, maar wij weten zeker dat Ralf en Klaas met een jeugdig talentvol team ten tonele zullen verschijnen.

Eregast
Dit jaar is Rob van Raalte onze Eregast. Rob heeft vele jaren het havenstadtoernooi georganiseerd en wij willen Rob graag hiervoor bedanken tijdens de opening van het toernooi (9:45 uur).
Dat dit toernooi met recht traditioneel genoemd mag worden blijkt uit het feit dat het maar liefst voor de 38ste keer wordt georganiseerd. Het is dan ook voor vele supporters, familieleden en sporters een vast onderdeel van de oudjaarsdag.
Na de tijd is er Live muziek met Wietse.
Kortom redenen te meer om op oudejaarsdag naar de hal te komen.

Senioren Poule A:

1. fc Harlingen

2. Wiron

3. sc Franeker

4. AVC

Senioren Poule B:

1. Zeerobben

2. vv Flevo Middenmeer

3. Regio Team

4. De Walde

Jeugd Poule A:

1. fc Harlingen

2. sc Bolward

3. sc Franeker

Jeugd Poule B:

1. Stormvogels

2. Zeerobben

3. Sc Berlikum

Finalisten Jeugd 2017: fc Harlingen – sc Bolsward

 

Finalisten 2017: Regio Team en Flevo

Sponsoren